BURNO U SRBIJI: Zahtjev svim poslaničkim grupama u Skupštini za razrješenje Aleksandra Vučića…

Pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja Vučiću traže zbog kršenja Ustava.

  • Regija

  • 23. Mar. 2023  

  • 4

Predstavnici Inicijativnog odbora studenata Univerziteta u Beogradu, koji već tri nedjelje organiziraju proteste pod nazivom „Stop izdaji! Ne damo Kosmet!“, predat će danas svim poslaničkim grupama u Skupštini Srbije zahtjev za pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja predsjedniku Republike Aleksandru Vučiću.

Studenti su kazali agenciji Beta da se pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja predsjedniku Vučiću traži zbog kršenja Ustava.

„Danas u 12:44 časova predaćemo svim poslaničkim grupama u Skupštini Srbije zahtjev za pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja predsjedniku Republike Aleksandru Vučiću. Na taj način želimo da se sve stranke jasno izjasne da li su za predaju Kosova i Metohije i prihvatanje francusko-njemačkog plana“, kazali su studenti.

Beogradski studenti su naveli da za ovu akciju imaju podršku i studenata Univerziteta u Novom Sadu koji će, kako su kazali, u petak organizovati prvi protest za „odbranu Kosova i Metohije i odbranu Ustava Srbije“.

Studenti će danas održati i performans ispred Skupštine Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...