NASTAVAK RUSIFIKACIJE MANJEG BH. ENTITETA: Ruski jezik u 52 osnovne i 39 srednjih škola u RS

Sagovornici su naglasili da će uspješna saradnja u oblasti obrazovanja i kulture biti nastavljena u obostranom interesu.

  • Društvo

  • 28. Mar. 2023  

  • 0

"Učenici 52 osnovne i 39 srednjih škola u Republici Srpskoj imaju priliku da izučavaju ruski jezik", izjavila je danas ministrica prosvjete i kulture Srpske Željka Stojičić na sastanku sa predstavnicima Ambasade Rusije u BiH.

Stojičić je sa zamjenikom ambasadora Rusije u BiH Andrejem Morozovim i sa prvim sekretarom za naučnu, obrazovnu i kulturnu saradnju u ruskoj Ambasadi u BiH Jurijem Pičuginom razgovarala o "nastavku uspješne saradnje RS i Ruske Federacije u oblasti obrazovanja i kulture".

Na sastanku je konstatovano da je uspostavljena značajna saradnja u oblasti kulture, te da je jedan od konkretnih rezultata saradnje narodnih pozorišta RS i Ruske Federacije bilo organizovanje programa za mlade menadžere iz oblasti pozorišne umjetnosti, saopćeno je iz resornog ministarstva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...