UDARIO JE NA AMERIČKU AMBASADU SPEKTAKULARNO NAJAVLJUJUĆI PREKID ODNOSA: Dodikov vjetar više ne duva na Zapad ili se samo tako čini

Dodik je ušao u otvoren sukob sa međunarodnom zajednicom, istom onom koja ga je dovela na vlast

  • Politika

  • 02. Apr. 2023  

  • 3

Milorad Dodik je udario na američku ambasadu, spektakularno najavljujući prekid odnosa.

Dodik je ušao u otvoren sukob sa međunarodnom zajednicom, istom onom koja ga je dovela na vlast, koja ga je godinama favorizovala i koja mu je kroz prste gledala na sva neispunjena obećanja i prijetnje.

RSE podsjeća na njegov put i to kako je Dodik došao na vlast, kako je bio rado viđen gost u Vašingtonu i kako ga je bivša državna sekretrica SAD-a Madeleine Albright nazvala "daškom svježeg vjetra na Balkanu".

Više u videu ispod teksta:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...