U POTRAGU UKLJUČENI BRODOVI OBALSKE STRAŽE: Nestao japanski vojni helikopter s nekoliko članova posade i putnika

Spasiti ljude u helikopteru vladin je prioritet, rekao je japanski premijer Fumio Kishida u komentarima koje je emitirao NHK.

  • Svijet

  • 06. Apr. 2023  06. Apr. 2023

  • 0

Japan je priopćio da je izgubio vezu s vojnim helikopterom u kojemu su bili članovi posade i nekoliko putnika u blizini Miyakojime, dijela jugozapadnog otočja Okinawe, prenosi Hina.

Transportni vojni helikopter UH60, poznatiji kao Black Hawk, nestao je s radara nakon što je poletio iz baze kopnenih snaga samoodbrane u Miyakojimi i nije odgovarao na radiokomunikaciju, prema javnoj televiziji NHK. Spasiti ljude u helikopteru vladin je prioritet, rekao je japanski premijer Fumio Kishida u komentarima koje je emitirao NHK.

Brodovi japanske obalne straže tragaju za nestalim helikopterom u kojem je prema NHK-u bilo 10 ljudi. Neki lokalni mediji izvijestili su da je među njima bio i viši komandant kopnenih snaga samoobrane. Dužnosnici GSDF-a nisu odmah bili dostupni za komentar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...