NAKON BOMBARDOVANJA: Izraelska vojska najavila povratak "normalnom" životu u naseljima oko Gaze

Izraelski javni emiter KAN saopćio je rano u petak da je više od 40 projektila ispaljeno iz Gaze, od kojih su neki presretnuti, dok su drugi pali ili na otvorena područja ili u more.

  • Svijet

  • 07. Apr. 2023  07. Apr. 2023

  • 1

Izraelske vlasti su u petak najavile povratak "normalnom" životu u naseljima u blizini Gaze nakon noćne vatre između izraelske vojske i palestinskih grupa otpora u Gazi, prenosi Anadolija.

Izraelska vojska je navela da je nakon procjene situacije na terenu ukinula ograničenja i da stanovnici mogu napustiti skloništa. Međutim, naloženo im je da ostanu u blizini skloništa u slučaju da se napadi nastave.

Odluka izraelske vojske došla je pošto je situacija pokazala relativno mirno stanje na graničnim područjima s Gazom nakon razmjene raketa preko noći.

Izraelski javni emiter KAN saopćio je rano u petak da je više od 40 projektila ispaljeno iz Gaze, od kojih su neki presretnuti, dok su drugi pali ili na otvorena područja ili u more.

Izraelska vojska je također pokrenula niz zračnih napada preko noći na navodne Hamasove ciljeve u Gazi i Libanu.

Tenzije su uslijedile nakon što su izraelske snage dvije noći zaredom upale u kompleks džamije Al-Aksa u okupiranom istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu i nasilno udaljile palestinske vjernike.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...