HLADAN TUŠ IZ HERCEGOVINE: Ovo je Čovićev „odgovor“ na Dodikov poziv na napuštanje državnih institucija…

No, reakcija na ovu opasnu izjavu ima, pa tako i od SNSD-ovih koalicionih partnera.

  • Politika

  • 10. Apr. 2023  10. Apr. 2023

  • 15

Oni koje predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, kako kaže, uvjerava, da napuste državne institucije nisu se još službeno oglasili.

„Slobodna Bosna“ donosi jutrošnji pregled naslovnica medija pod kontrolom Čovićevog HDZ-a koje svjedoče kako je Dodikov poziv na napuštanje državnih institucija dočekan u toj stranci.

Činjenica je da se niti u jednom važnijem mediju pod kontrolom HDZ-a BiH ta vijest nije našla na naslovnici, baš kao ni odgovor na Dodikov poziv na napuštanje institucija Bosne i Hercegovine.

No, reakcija na ovu opasnu izjavu ima, pa tako i od SNSD-ovih koalicionih partnera.

Lider SDP-a Nermin Nikšić ovaj poziv okarakterisao je kao otvorenu prijetnju i udaru na državu. Nada se, kaže, da će ova izjava ostati na nivou i dosadašnjih kojim pokušava da izvrši pritisak na predstavnike međunarodne zajednice.

Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, kaže da secesija ne dolazi u obzir, te da bi svaka  blokada bila na štetu RS-a. S druge strane, SDA-ov Šemsudin Mehmedović poziva svoje stranačke kolege da ne nasjednu na Dodikov plan kako bi otjerali strance.

(SB)

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...