PROCURILA ZASTRAŠUJUĆA SNIMKA IZ BAHMUTA: Zloglasna grupa Wagner počinila jezive zločine...

Korisnici društvenih medija prisjetili su se sličnih slučajeva u Luhanskoj oblasti.

  • Svijet

  • 11. Apr. 2023  

  • 0

Institut za proučavanje rata (ISW) izvijestio je danas da Wagnerovi borci navodno nastavljaju činiti ratne zločine, uključujući "odrubljivanje glava ukrajinskim vojnicima".

Američki thinktank dodao je da Rusija još uvijek napreduje u Bahmutu, ali to čini po cijenu "značajnih žrtava".

U svom najnovijem ažuriranju, ISW je rekao: "Geolocirane snimke objavljene 9. i 10. aprila pokazuju da su ruske snage napravile marginalni napredak sjeverozapadno od Khromova, u jugozapadnom Bahmutu."

Dodaje se da su korisnici društvenih medija podijelili snimke "koje navodno prikazuju ostatke glave ukrajinskog vojnika na šiljku na neodređenom području u Bahmutu".

"Korisnici društvenih medija prisjetili su se sličnih slučajeva lobanja postavljenih na šiljke u Popasni, u Luganskoj oblasti, gdje su Wagnerove trupe djelovale tokom proljeća i ljeta 2022.

"Ženevska konvencija zabranjuje sakaćenje i pljačkanje mrtvih tijela u ratu", navodi se u izvještaju.

Inače, Ukrajina je objavila novu procjenu ruskih žrtava.

Image

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...