VELIKA AKCIJA PRIPADNIKA SIPA-e: Pretresi i hapšenja u više gradova u Bosni i Hercegovini...

Velika akcija SIPA izvodi se u više gradova u Bosni i Hercegovini.

  • Vijesti

  • 12. Apr. 2023  12. Apr. 2023

  • 1

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)  provode operativnu akciju "Studenac" na području Zenice, Viteza, Ljubuškog, Čapljine, Posušja, Cazina, Banja Luke i Bijeljine, po naredbama Suda BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH - potvrdila je danas Feni glasnogovornica SIPA-e Jelena Mivočić.

Po njeni riječima, u pitanju su krivična djela iz Krivičnog zakona BiH - organizovani kriminal, krivotvorenje znakova za obilježavanje robe,  nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedopušteno skladištenje robe i krijumčarenje.

- Pretresi su u toku na više lokacija - navela je Miovčić.

Pripadnici SIPA-e akciju provode u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje, Federalne uprave policije, MUP-a RS-a, te MUP-ova Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog, Srednjebosanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Zapadnohercegovačkog.   

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...