"MA DAJTE, PA IGRAO SAM U BEOGRADU GDJE SE STVARI RAZBIJAJU...": NBA košarkaš Goran Dragić ne obazire se na povike s tribina, navijači su ogorčeni... (VIDEO)

Pitali su ga kako bi najbolji europski klubovi prošli u takvom takmičenju s NBA timovima i bi li im bilo lakše da se igra po FIBA-inim pravilima, bez odbrambene tri sekunde.

  • Šareni svijet

  • 12. Apr. 2023  

  • 0

Goran Dragić, u svojih prvih 10 godina u NBA ligi nije osvojio naslov prvaka, iako mu je bilo blizu 2020. kad je s Miamijem u bubbleu igrao finale protiv LA Lakersa. Ove sezone to bi se moglo promijeniti nakon što je potpisao za Milwaukee Buckse, koji su najveći favorit za osvajanje prstena.

Tokom doigravanja napunit će 37 godina, već odavno nije na razini All-Star igrača, što je bio 2018., ili člana jedne od najboljih petorki lige, kao 2014., ali od nedavnog dolaska u Buckse pokazao se kao vrijedan dio rotacije u ulozi rezervnog razigravača. 

U velikom intervjuu za španjolsku Marcu uoči početka NBA doigravanja objasnio je da ga ne pogađa neprijateljska atmosfera u NBA dvoranama jer je iskusio igranje u Beogradu, a dotaknuo se i novog NBA natjecanja iduće sezone te procijenio kako bi ono izgledalo da se uključe i euroligaški klubovi.

Dragić je na ljeto 2021. iz Miamija razmijenjen u Toronto, ali slovenski razigravač i jedini kanadski klub jedan drugome nisu bili u planovima. Štaviše, Dragić, koji se nadao da će tog ljeta završiti u Dallasu kod Luke Dončića, nakon razmjene je za slovenske medije rekao da "ima veće ambicije", što su kanadski navijači shvatili lično.

Od starta ga nisu prihvatili, a nakon što su se tokom sezone rastali žestoko su mu zviždali svaki put kad bi se vratio u grad, bilo s Brooklynom, Chicagom ili sada s Milwaukeejem, kao prošle nedjelje u posljednjoj utakmici uvodnog dijela sezone.

"Haha, ma nije me briga. Svi kažu kako mi zvižde svaki put kad primim loptu. Ma dajte. Pa igrao sam u Beogradu, gdje se stvari razbijaju. Ovo je ništa, za mene je to normalna situacija. Ne znam zašto se svi čude što se događa", rekao je Dragić, koji će u prvom krugu doigravanja opet morati u Toronto ako Raptorsi prođu kroz play-in.

Pitali su ga kako bi najbolji europski klubovi prošli u takvom takmičenju s NBA timovima i bi li im bilo lakše da se igra po FIBA-inim pravilima, bez odbrambene tri sekunde.

"Mislim da ne bi. Treba uzeti u obzir da europske ekipe nisu naviknule igrati takvim tempom. Najbolje ekipe poput Barcelone, Reala i Efesa mogle bi se nositi, ali teško je reći koliko puta. Bilo bi to dobro za košarku, ali ne znam kako bi to uklopili u ionako brutalan raspored", kazao je on.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...