"LAŽETE, LAGALI STE I OKO MASKI I VAKCINA...": Intervju Elona Muska i novinara BBC-ja širi se internetom, pogledajte šta je sve rekao najbogatiji čovjek na svijetu...

Kada je Musk zamolio novinara da navede neke primjere govora mržnje na Twitteru, novinar je to odbio.

  • HiTec

  • 13. Apr. 2023  

  • 0

Video razgovora Elona Muska i novinara BBC-ija Jamesa Claytona munjevito se širi društvenim mrežama. Izvršni direktor Twittera u razgovoru je optužio novinara BBC-ija da nije sposoban navesti primjere dopuštenog govora mržnje na ovom društvenom mediju.

Novinar BBC-ja pitao je Muska kako se planira uhvatiti u koštac sa incidentima govora mržnje koji se prijavljuju na Twitteru. Kada je Musk zamolio novinara da navede neke primjere govora mržnje na Twitteru, novinar je to odbio.

"O kakvom govoru mržnje govorite? Mislim, koristite Twitter. Vidite li porast govora mržnje? Neka osobna anegdota? Niste sposobni navesti?! Mislim da je to apsurdno, vi lažete", odbrusio mu je milijarder.

"Tražim jedan primjer, a vi ne možete dati niti jedan. Onda kažem, gospodine, da vi ne znate o čemu govorite. Ne možete mi dati niti jedan primjer sadržaja mržnje, čak ni jedan tvit. A ipak ste tvrdili da je sadržaj pun mržnje sveobuhvatan. To je laž, samo ste lagali", ustrajao je Musk.

Elon Musk u intervjuu je BBC optužio i za prikrivanje nuspojava cijepljenja protiv Covida i širenja dezinformacija o maskama.

"“Smatra li se BBC uopće odgovornim za dezinformacije o maskama i nuspojavama cijepljenja? Uopće niste izvještavali o tome", kazao je Musk. "“A šta je s činjenicom da je BBC bio pod pritiskom britanske vlade da promijeni uređivačku politiku", upitao je!?

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...