ŠEF PREGOVARAČKOG TIMA KOSOVA RAZOTKRIO PREDSJEDNIKA SRBIJE: „Iza svega stoji Aleksandar Vučić, on pokušava da prikrije…“

Srpska lista ne želi da učestvuje na izborima na sjeveru Kosova.

  • Regija

  • 14. Apr. 2023  

  • 1

Odlaganje izbora na sjeveru Kosova nije dobra opcija i vodi ka novim krizama, a ne ka normalizaciji odnosa, kazao je šef prištinskog pregovaračkog tima Besnik Bislimi za Glas Amerike na albanskom jeziku.

Bislimi za Vučića kaže da je „glavni akter“ koji zahtijeva odlaganje, ali i da Srpska lista želi da izbjegavanjem njihovog održavanja „kamuflira veliki pad povjerenja građana“.

Besnik Bislimi otputovao je zajedno sa ministrom finansija, rada i transfera, Hekuranom Muratijem u SAD, gdje će, kako je najavljeno, održati sastanke sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke.

Nakon što je u Beogradu sa zajedničkog sastanka srbijanskog državnog vrha i Srpske liste zatraženo da se izbori na Sjeveru Kosova organizuju nakon formiranja ZSO, a u kosovskom parlamentu raspravljalo o tome da li bi trebalo da se održe ili odlože, Bislimi je u izjavi za Glas Amerike rekao da niko na Kosovu ne bi trebalo da podržava narativ Beograda.

On smatra da izbori koji su zakazani za 23. april ne treba da se odlažu i da postoji volja većine partija da na njima učestvuju, a da samo Srpska lista ne želi da na njima učestvuje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...