BAKIR IZETBEGOVIĆ ČESTITAO GODIŠNJICU OSNIVANJA ARMIJE RBiH: "Obaveza svih nas je da na temeljima koje nam je ostavila Armija nastavimo graditi i jačati Bosnu i Hercegovinu"

"Svaki novi dan, a posebno godišnjice poput ove, prilika su da se dubokim poštovanjem prisjetimo šehida i poginulih boraca koji su kao pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine dali živote u odbrani domovine", naveo je Izetbegović

  • Vijesti

  • 14. Apr. 2023  14. Apr. 2023

  • 6

Sutra obilježavamo 31. godišnjicu od osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine, vojne sile izrasle iz naroda, junačke vojske koja je sačuvala domovinu i podarila slobodu u kojoj danas živimo, objavio je na svojoj Facebook stranici predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

"Armija Republike Bosne i Hercegovine bila je naš odgovor na najteži izazov u višestoljetnoj historiji Bosne i Hercegovine. Tokom brutalne četverogodišnje agresije višestruko nadmoćnijeg neprijatelja, ne samo da je branila i odbranila Bosnu i Hercegovinu već je uspjela odbraniti i civilizacijske vrijednosti koje su u tim mračnim vremenima također bile napadnute.

Svaki novi dan, a posebno godišnjice poput ove, prilika su da se dubokim poštovanjem prisjetimo šehida i poginulih boraca koji su kao pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine dali živote u odbrani domovine", naveo je Izetbegović i dodao:

"Obaveza svih nas i dužnost budućih generacija je da na temeljima koje nam je ostavila Armija nastavimo graditi i jačati Bosnu i Hercegovinu, i učiniti je stabilnom, sigurnom, modernom i prosperitetnom državom, članicom NATO-a i Evropske unije. U to ime, svim veteranima, porodicama šehida i poginulih boraca, ali i svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke povodom 15. aprila", Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine."

Sutra obilježavamo 31. godišnjicu od osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine, vojne sile izrasle iz naroda,...

Objavljuje Bakir IzetbegovićPetak, 14. travnja 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...