PREDSJEDNIK SDP-a PEĐA GRBIN ZAHTIJEVA: "Javnost zaslužuje znati više o ostavci ravnateljice USKOK-a"

"Zaslužujemo znati što je do toga dovelo, u nadi da to nisu pritisci kojima je ona bila izložena..."

  • Regija

  • 18. Apr. 2023  

  • 0

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u utorak je u Puli komentirajući ostavku direktorice USKOK-a Vanje Marušić rekao da hrvatska javnost zaslužuje znati malo više od jedne rečenice, odnosno što ju je navelo na tu odluku i nadati da to nisu pritisci kojima je bila izložena.

Direktorica Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Vanja Marušić uputila je zahtjev za prestankom rada u USKOK-u iz ličnih razloga, saopćeno je poslijepodne iz Državnog odvjetništva.

"Ovo što je rečeno, definitivno nije dovoljno. Mislim da hrvatska javnost zaslužuje znati malo više od jedne rečenice koja se tiče osobnih razloga. Zaslužujemo znati što je do toga dovelo, u nadi da to nisu pritisci kojima je ona bila izložena poput slučaja Žalac kada je njezina šefica pokušala svu krivnju za taj predmet svaliti na nju", ocijenio je Grbin večeras u Puli na predstavljanju SDP-ove politike stanovanja "Plan za stan", prenosi Hina. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...