PLAY OFF NBA LIGE: "Warriorsi" savladali "Kingse", "Philadelphia" pred plasmanom u drugu rundu, "Clippersi" ne mogu bez Leonarda...

No "Sunsi"  su imali izuzetno raspoloženog Devina Bookera koji je ubacio 45 poena, a izvrstan je bio Kevin Durant sa 28 poena.

  • Sport

  • 21. Apr. 2023  

  • 0

"Golden State Warriorsi" podsjetili su noćas da su još uvijek šampioni NBA lige, a Stepf Curry da je aktuelni MVP play offa nakon što su u sjajnoj utakmici savladali "Sacramento Kingse" sa 114-97. U pobjedničkoj ekipi briljirao je Curry sa ubačenih 36 poena (šest trojki), a sjajan je bio i centar Kevon Looney koji je u potpunosti nadoknadio neigranje kažnjenog Dramonda Greena. Looney je uz 20 skokova imao i 9 asistencija i dominirao je pod oba koša. Kod "Kingsa" je najefikasniji bio mladi bek Deaaron Fox sa ubačenih 26 poena a dodao je i 10 skokova.

"Sacramento Kingsi" vode u seriji sa 2-1, a sljedeću utakmicu su također gosti.

Vrlo čudnu utakmicu odigrali su domaći "Brooklen Netsi" u porazu protiv "Philadelphia 76-ers". Tokom cijelog meča uspješno su branili Joela Embida(14 poena, 10 skokova) vjerovatnog MVP-a regularnog dijela sezone. Pored toga, krajem treće četvrtine zbog nesportskog prekršaja isključen je James Harden (21 poen) do tog trenutka najbolji igrač na parketu. Unatoč tome, "Netsi" su poraženi, gube 0-3 u seriji sa simoboličnim izgledima za prolaz u drugu rundu. Kod pobjedničke ekipe najefikasniji je bio Tyrese Maxey, koji je nakon isključenja Hardena na sebe preuzeu relaizaciju većine napada i postigao 25 poena. Kod "Netsa" najefikasniji je bio Mikal Bridges sa 26 poena.

"Phoenix Sunsi" su rano jutros u gostima savladali "Los Angeles Clipperse" sa 127-120. Domaćini su igrali bez svog najboljeg košarkaša Kawhi Leonarda, kojeg su dosta uspješno zamijenili Norman Powel sa 42 poena i Russel Westbrook koji je uz 30 poena imao i 11 skokova i 8 asistencija.

No "Sunsi"  su imali izuzetno raspoloženog Devina Bookera koji je ubacio 45 poena, a izvrstan je bio Kevin Durant sa 28 poena.

"Phoenix Sunsi" vode 2-1 u seriji.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...