SANJA VULIĆ U DELIRIJU: „Članovi Predsjedništva Denis Bećirović i Željko Komšić rade po instrukcijama…“

"Јasno je propisano da sve što nije definisano Ustavom i Dejtonskim sporazumom pripada entitetima. Dakle, imovina pripada Republici Srpskoj i FBiH“, rekla je ona.

  • Politika

  • 21. Apr. 2023  

  • 12

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić rekla je da političko Sarajevo usvajanjem zajedničke izjave o imovini pokušava da raspakuje Dejtonski sporazum kako bi imovina pripala njima.

Vulić je kazala da je na sceni rušenje Dejtonskog sporazuma, jer je, kako tvrdi, ovim sporazumom, odnosno Ustavom koji je njegov sastavni dio, jasno rečeno da ne postoji državna imovina.

"Јasno je propisano da sve što nije definisano Ustavom i Dejtonskim sporazumom pripada entitetima. Dakle, imovina pripada Republici Srpskoj i FBiH“, rekla je ona.

-Pozivanje na Ustavni sud BiH nema osnova, jer je ovaj sud preporučio da se pitanje imovine rješava u Parlamentarnoj skupštini BiH, ali da za tim nema potrebe jer imovina pripada entitetima, kazala je ona.

Vulić je rekla da potpisnici izjave o imovini koju su članovi Predsjedništva Denis Bećirović i Željko Komšić potpisali sa predsjednicima parlamentarnih političkim stranaka iz FBiH na nivou BiH i entitetskom nivou, a koja se tiče imovine, rade po instrukcijama Američke i Britanske ambasade u BiH.

Govoreći o napuštanju sjednice Predstavničkog doma PS BiH, Vulić je kazala:

"Zahvalna sam SDS-u i PDP-u što su bili na liniji patriotizma i srpskog jedinstva i što smo tako pokazali Sarajevu da možemo biti jedinstveni kada su u pitanju interesi Republike Srpske“, rekla je ona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...