"POLOŽILI SVOJE ŽIVOTE ZA PRAVDU I SLOBODU": U Bihaću upriličeno centralno obilježavanje Dana šehida Muftijstva bihaćkog

Muftija Kudić je govorio o značaju žrtve koju su dali šehidi, kao i naše obaveze da na ovaj dan, ali i svaki drugi njegujemo sjećanje i poštovanje prema posebno odabranim stvorenjima - šehidima.

  • Društvo

  • 22. Apr. 2023  22. Apr. 2023

  • 0

Na šehidskom spomen-obilježju "Humci" u Bihaću upriličeno je centralno obilježavanje Dana šehida za Muftijstvo bihaćko. Imami Medžlisa IZ Bihać su proučili Jasin, a dovu je proučio muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Obilježavanju Dana šehida prisustvovali su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, udruženja proisteklih iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, šehidske porodice i brojni građani.

Muftija Kudić je govorio o značaju žrtve koju su dali šehidi, kao i naše obaveze da na ovaj dan, ali i svaki drugi njegujemo sjećanje i poštovanje prema posebno odabranim stvorenjima - šehidima.

"Šehidi su položili svoje živote za pravdu i slobodu i branili su svoju domovinu i svoju vjeru. Šehid je nazvan šehidom - svjedokom, jer je on živ, on je šehid jer Allah i Njegovi meleki svjedoče njemu da je šehid, jer ga samo odabrani meleki milosti okružuju, a poslanici mu svjedoče da je svoj život dao za najviše ideale. Čast je danas biti ovdje, na šehitlucima i s našom braćom i sestrama šehidima, sa njihovim porodicama, ali i herojima koji su se borili rame uz rame sa našim šehidima", poručio je muftija Kudić.

On je istakao da se bliži ljetni period kada će Bošnjaci obilježavati dane kada je nad njima počinjen genocid i teški zločin, poput onoga što je počinjeno u Srebrenici i Prijedoru.

Delegacije su položile cvijeće na spomen-obilježje, a nakon toga je u Gradskoj džamiji u Bihaću proučena dova na hatmu, saopćeno je iz Muftijstva Bihaćkog, prenosi Fena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...