NEVJEROVATAN OBRAT: Beskućnik dobio na lutriji, rodbina ga tužila

Na isplatu dobitka, morao da sačeka skoro tri godine.

  • Evropa

  • 29. Apr. 2023  

  • 0

Beskućnik koji je zabavljao vozače na semaforu, osvojio je na lutriji 300.000 eura, ali je zbog tužbe rodbine, na isplatu dobitka, morao da sačeka skoro tri godine.

Beskućnik iz Italije Tizianu Pelonari (63), koji je nakon godina rada u jednoj fabrici u Peskari, uslijed nesnađenosti završio na ulici, osvojio je pozamašnu svotu eura nakon što je ogrebao dobitni loz.

Bilo je ljeto 2020. kada je ogrebao srećku i kada se sve oduzme, neto osvoji 240.000 eura. Međutim, radost nije dugo trajala: u februaru sljedeće godine imovina mu je zamrznuta zbog žalbe rođaka. Advokat Marko Polita, dugogodišnji prijatelj, preuzeo je brigu o slučaju i uložio žalbu na preispitivanje.

Državno tužilaštvo je 13. marta ukinulo zaplijenu iz predostrožnosti i naložilo vraćanje iznosa Ticijanu, nakon što je pregledalo svu predočenu dokumentaciju.

Među Tizianovim troškovima nakon pobjede su plaćene 60 hiljada eura poreza, 5 hiljada dugova i kazni nastalih u periodu siromaštva, kao i donacija Karitasu, piše "Il Gazetino". Ticijan je sada srećan što je riješio svoje probleme i nikada se neće "vratiti na semafor", kako je rekao za medije.

Iako je u stanju da upravlja imovinom, prošlog utorka je dogovorio imenovanje advokata koji će njome upravljati, koji će Tizianu isplaćivati određenu mjesečnu sumu. Tiziano će ostati sa svojom majkom, i kako je rekao, nastavit će da pomaže Karitasu zbog pomoći koju su mu pružali u teškim vremenima kada je živio i radio na ulici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...