HAPŠENJE ALEKSANDRA GRANDIĆA: Diler narkotika bio trener u srbačkoj Slogi

Upravi „Sloge“ je trebalo čak tri dana nakon što je vijest o hapšenju Aleksandra Grandića zbog krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet opijata“ dospjela u javnost, da se oglasi javnim saopštenjem da je trener Grandić smijenjen zbog narušavanja ugleda kluba.

  • Hronika

  • 30. Apr. 2023  

  • 0

Hapšenje Aleksandra Grandića, profesora fizičkog vaspitanja u dvije gradiške škole, kod koga je policija pronašla 400 grama spida i drugih narkotika, uzburkalo je javnost i u Srpcu, pogotovo u Ženskom fudbalskom klubu Sloga.

Grandić je prije dva mjeseca kao fudbalski stručnjak u srbačkom prvoligašu imenovan za šefa stručnog štaba. Doveli su ga Branko Grahovac i Jelena Školnik, a sve se dogodilo nakon što je u ovaj klub ušla politika i pod pritiskom i ucjenama otjerala bivše rukovodstvo i primorala dugogodišnjeg trenera Miodraga Nježića, kako on tvrdi, da podnese ostavku.

Tako je vladajući SNSD preuzeo „vlast“ i u poslednjem sportskom kolektivu u ovoj opštini, koji nije dozvoljavao da se u njegov rad miješa politika.

Zbog ovakvog stava Klub je plaćao ceh, jer u početku mu nije dozvoljen nastup na gradskom stadionu, a nije ušao ni u opštinski sistem sufinansiranja nevladinih organizacija i sportskih klubova. U jednom trenutku je došao u pitanje opstanak ovog kluba koga su finansirali same fudbalerke, odnosno njihovi roditelji i pokoji sponzor, tvrde sada već bivši osnivači i rukovodioci ovog ženskog kluba koji se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske.

Nakon preuzimanja potpune kontrole u klubu, pored toliko domaćih fudbalskih stručnjaka, za novog šefa stručnog štaba dovedena je nepoznata ličnost sumnjivih moralnih kvaliteta, koja je narušila ugled klubu i opštini i izazvala sumnje u stvarne namjere.

Upravi „Sloge“ je trebalo čak tri dana nakon što je vijest o hapšenju Aleksandra Grandića zbog krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet opijata“ dospjela u javnost, da se oglasi javnim saopštenjem da je trener Grandić smijenjen zbog narušavanja ugleda kluba.

Grandić je obavio dio priprema fudbalerki i vodio ekipu na jednom prvenstvenom meču. Sasvim dovoljno da izazove zabrinutost roditelja djevojki koje se bave fudbalom, ali i javnosti zbog trenerove prošlosti.

U javnosti se sve više traži odgovornost i za one koji su angažovali Aleksandra Grandića, a najčešće se pominju imena Branka Grahovca, predsjednika Opštinskog fudbalskog saveza Srbac, Fudbalskog kluba Sloga, potpredsjednika Područnog saveza Gradiška i člana Upravnog odbora FS BiH i velikotg prijatelja Vice Zeljkovića, predsjednika FS RS i FS BiH, i Jelene Školnik člana uprave ŽFK Sloga.

Zbog ovog slučaja, fejzbuk grupa „Srcem Za Srbac“, misli da su do sada trebali dati ostavke iz moralnih razloga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...