VOJIN MIJATOVIĆ: "Prioriteti nove Vlade FBiH će biti prava i status radnika"

Kaže kako je njihova obaveza da grade društvo jednakih šansi i vrijednosti, da omoguće pravo na rad i dostojanstven život svakom pojedincu.

  • Politika

  • 30. Apr. 2023  

  • 11

Međunarodni praznik rada 1. maj je sutra. Političari danas upućuju čestitke tim povodom. Vojin Mijatović (SDP) koji je imenovan za ministra razvoja obećao je da će se novoizabrana Vlada FBiH boriti za prava radnika.

Kao ministar razvoja, preduzetništva i obrta, i kao zamjenik premijera Vlade Federacija BiH upućujem čestitku svim građanima BiH povodom Prvog maja, Međunarodnog praznika rada.”

Kaže kako je njihova obaveza da grade društvo jednakih šansi i vrijednosti, da omoguće pravo na rad i dostojanstven život svakom pojedincu.

“Prioriteti nove Vlade FBiH će biti prava i status radnika, ali i jačanje pozicije poslodavaca. Moramo promijeniti višedecenijsku matricu i shvatiti, da budžet pune radnici i poslodavci i da javna administarcija mora biti njihov servis. Odmah krećemo raditi zajednički kako bi obezbjedili bolje uslove za rad i radnicima i poslodavcima. Ovogodišnji Praznik rada, provedite u zadovoljstvu i sreći sa porodicama i prijateljima uz iskrene želje za Vaš lični i poslovni uspjeh”, poručio je Mijatović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...