NOĆ ZA POVIJEST NBA LIGE: Stepf Curry sa 50 poena gotovo sam srušio "Kingse" i zakazao epski obračun sa LeBronom Jamesom

Ljubitelji košarke sa nestrpljenjem očekuju epski obračun Curryija  i LeBrona Jamesa u polufinalu u kojem će se susresti "Warriorsi" i "Los Angeles Lakersi".

  • Sport

  • 01. Maj 2023  01. Maj 2023

  • 0

Stepfen Curry još jednom je zadivio košarkaški svijet noćas, nakon što je u odlučujućoj sedmoj utakmici sa 50 poena vodio "Golden State Warriorse" do pobjede  protiv "Sacramento Kingsa" 120-100. Nikad nijedan košarkaš u povijesti NBA lige nije postigao toliko koševa u sedmoj utakmici play offa. Aktuelni šampioni NBA lige pobijedili su u utakmici u kojoj kod njih gotovo da ništa nije funkcioniralo osim fenomenalnog Curryja i Kevona Looneya koji je ima 21 skok. Pogotovo se to odnosi na prvo poluvrijeme koje su minimalno dobili "Kingsi" a u kojem je Stepf gotovo sam spašavao svoj tim od katastrofe. Thompson, Wiggins, Poole, Green.. nisu mogli ništa pogoditi, a domaćini su igrali vrlo organizirano i efikasno.

"Warriorsi" su nešto bolje zaigrali u drugom dijelu meča, ali ponovo je Curry sa 30  ubačenih poena odražavao rezultatsku razliku. Ne pamti se kada je on tokom neke utakmice "ispalio" čak 38 šuteva, od kojih je 20 završilo u obruču.

"Sacramento Kingsi"nisu imali snage suprotstaviti se mnogo iskusnijem protivniku. Tek nešto malo bolji od ostalih bio je Deaaron Fox sa 16 poena.

Ljubitelji košarke sa nestrpljenjem očekuju epski obračun Curryija  i LeBrona Jamesa u polufinalu u kojem će se susresti "Warriorsi" i "Los Angeles Lakersi".

U sjeni utakmice u Sacramentu ostala je prva polufinalna utakmica Istočne konferencije u kojoj je "Miami Heat" u gostima savladao "New York Knickse" 108-101. Ponovo je Jimmi Butler predvodio "Miami" sa 26 poena i 11 skokova. Pet minuta prije kraja utakmice Butler je iskrenuo gležanj i niko nije očekivao da će moći nastaviti igrati. No, on je hramljući ostao na parketu do kraja, odvlačio je pažnju protivničkih košarkaša i omogućio svojim suigračima da lakše stižu do poena. Niko ne zna hoće li najbolji igrač "Miamija" biti spreman za naredne utakmice u seriji.

Kod domaćih "Nicksa" Jalen Brunson ubacio je  25 poena, a RJ Barrett dodao  26 i 9 skokova i 7 asistencija. 

(SB)     

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...