TENIS VIŠE NIKAD NEĆE BITI ISTI: ATP odlučio uvesti revolucionarnu promjenu

Od 2025. godine ukida se funkcija linijskih sudaca

  • Sport

  • 06. Maj 2023  06. Maj 2023

  • 1

ATP je odlučio ukinuti funkciju linijskih sudaca od 2025. godine. Linijski suci bit će zamijenjeni videotehnologijom koja će pratiti kretanje loptica i signalizirati kada završe u autu.

Predsjednik ATP-a Andrea Gaudenzi siguran je da je ova revolucionarna odluka tehnološki napredak za tenis.

"Ovo je povijesni trenutak za naš sport. Do njega smo došli poslije pažljivog razmatranja. Tradicija je srž tenisa i linijski suci imali su važnu ulogu prethodnih godina. Ipak, imamo odgovornost prihvatiti inovacije i nove tehnologije. Naš sport zaslužuje najprecizniji oblik suđenja i oduševljeni smo što možemo to uvesti tokom cijele sezone 2025. godine", izjavio je Gaudenzi. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...