ELMEDIN KONAKOVIĆ POVODOM 100 DANA NOVOG SAZIVA VIJEĆA MINISTARA BiH: "Nazivaju nas izdajnicima. O njihovim izdajama pisat ću u narednom periodu često"

"Ima i onih koji bi morali biti pravedni i javno govoriti samo istinu, a bez argumenata i dokaza nas napadaju. Njima će biti posebno teško kad padnu maske korupcije i kad se cijela BiH uvjeri da su braneći stranku mimo svih pravila nanosili štetu i ljagali poštene i časne ljude koji se bore za bolju Bosnu i Hercegovinu".

  • Politika

  • 06. Maj 2023  

  • 25

Stotinu dana novog Vijeća ministara Bosne i Hercegovine bila je prilika da se na svom Facebooku oglasi Elmedin Konaković.

Lider stranke Narodi i Pravda i ministar vanjskih poslova BiH napisao je:

"U ovom mandatu SNSD na državnom nivou ima jedno ministarstvo manje, naša strana jedno ministarstvo više, iako nam je pregovaračka pozicija bila znatno lošija od koalicije SDFA u prošlom mandatu.

Oni su imali Denisa Zvizdića na čelu Vijeća ministara, mogli su pregovarati sve dok ne dobiju šta god žele.

Željeli su Vladu Kantona Sarajevo i zbog toga su trgovali minisarstvima u Vijeću ministara, agencijama koje su davali šakom i kapom zbog stranačkih interesa.

U ovom mandatu HDZ ima jedno ministarstvo manje u Vladi FBiH, u koaliciju su ušli HDZ 1990 i Pomak, stranke okupljene oko HNS-a.

Naša strana ima ista ona ministarstva koja je imala koalicija okupljena oko SDA.

SNSD i HDZ u Domu naroda imaju isti broj delegata kao u proteklom mandatu, nijednog više.

Kad podvučemo liniju, i matematika i zdrav razum kažu da smo značajno popravili poziciju u odnosu na prethodnike iz SDFA.

Bez obzira na matematiku i zdrav razum kreirala je ta mašinerija narativ kako smo izdali, trgovali i kako je ovo vlast podređena Zagrebu i Beogradu, a mi njihovi podanici.

Za 100 dana rada Vijeća ministara usvojili smo rekordan budžet, jačamo institucije BiH, usvajamo dokumente koje koalicija SDFA nije godina usvajala, sa istim partnerima u vlasti.

Oni nas zovu izdajnicima, podanicima.

O njihovoj korupciji neću sad, hoću u narednom periodu često.

O reviziji presude protiv Srbije, o potpisanim sporazumima i drugim strateškim greškama neću sad, hoću u narednom periodu često.

Većina je prozrela narativ laži, ljudi nas dobro poznaju, javljaju se i pružaju podršku.

Ima i onih koji bi morali biti pravedni i javno govoriti samo istinu, a bez argumenata i dokaza nas napadaju.

Njima će biti posebno teško kad padnu maske korupcije i kad se cijela BiH uvjeri da su braneći stranku mimo svih pravila nanosili štetu i ljagali poštene i časne ljude koji se bore za bolju Bosnu i Hercegovinu.

Neko će izgubiti obraz i čast.

Neko laže.

Bićemo to mi ako se ispostavi da smo trgovali državom zbog pozicija, to se sakriti ne može.

Ako se to ne desi, a naravno da neće, obraz i ugled gube svi oni koji su zbog stranke ljagali poštene i časne ljude.

Botove i stranačke ovisnike neće biti stid, oni stida nemaju.

Neke koji bi morali biti pravedni, učiti druge da govore istinu pa makar i sami ostali, nadam se da hoće.

Ne govorim ni o kalkulantima i kukavicama koji su misleći da nemamo ruke za Vladu FBiH ucjenjivali, kalkulisali.

Kad su svoje ljude slagali i izgubili sve što su ultimativno tražili u pregovorima, onda su i oni počeli priču o izdaji, Zagrebu i Beogradu.

Vrijeme je sudija od kojeg se pobjeći ne može".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...