NAKON TRAGIČNIH DOGAĐAJA: Ministar obrazovanja Srbije Branko Ružić podnio neopozivu ostavku

Više detalja o ovome bit će poznato uskoro.

  • Regija

  • 07. Maj 2023  

  • 1

Ministar obrazovanja Srbije Branko Ružić dao je neopozivu ostavku, saznaje Tanjug.

Više detalja o ovome bit će poznato uskoro.

Podsjetimo da je u Srbiji proteklih dana dana došlo do dvije pucnjave u kojima je ubijeno 17 osoba.

Prvo je trinaestogodišnjak počinio masovna ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar", gdje je pištoljem ubio i ranio nekoliko đaka, ubio školskog domara. Tokom tog nemilog događaja ranjena je i nastavnica iz ove škole.

Potom je 21-godišnji mladiću Mladenovcu ubio osam osoba.

"U smiraj trodnevne nacionalne žalosti, kao odgovoran i vaspitan čovjek, profesionalan u obavljanju svih dosadašnjih javnih dužnosti, kao roditelj i građanin Republike Srbije, koja mi je uvijek na prvom mjestu, a u skladu sa članom 23 Zakona o Vladi, donio sam jednu racionalnu i časnu odluku u ovim okolnostima. Podnosim neopozivu ostavku na poziciju ministra prosvjete u Vladi Republike Srbije", naveo je Ružić u dopisu koji je poslao predsjednici Vlade Ani Brnabić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...