NOĆ ZA PAMĆENJE U NBA LIGI: Rekord karijere Nikole Jokića, 53 poena u porazu "Denvera", Harden uništio "Celticse"

Naredna utakmica ova dva tima igra se za dva dana u Denveru.

  • Sport

  • 08. Maj 2023  

  • 1

Ni 53 poena Nikole Jokića (rekord karijere) nisu njegove "Denver Nuggetse" spasili od poraza u četvrtoj utakmici polufinalne serije Zapadne konferencije. Rezultat je na kraju bio 129-124 za domaće "Phoenix Sunse". Jokić je ubacio 20 od 30 šuteva, imao 11 skokova, ali niko osim Jamala Murraya (28 poena) nije bio raspoložen za igru.

Sa druge strane, dvojac "Sunsa" Kevin Durant i Devin Booker ubacili su po 36 poena. Kada su "Nuggetsi" u posljednjoj četvrtini pojačali odbranu nad njima dvojicom, pojavio se Landry Shamet koji je ubacio 19 poena, od čega 5 trojki.

Naredna utakmica ova dva tima igra se za dva dana u Denveru.

James Harden dva puta je tokom utakmice protiv "Boston Celticsa" spašavao svoje "Philadelphia 76-erse", Najprije je 16 sekundi prije kraja utakmice izjednačio na 107-107 i osigurao produžetak. Potom je u zadnjim sekundama produžetka ubacio trojku i osigurao konačnu pobjedu 116-115 kojom je njegov tim izjednačio na 2-2 u polufinalnoj seriji. Uz sjajnog Hardena koji je na kraju ubacio 42 poena, odličan je bio ovogodišnji MVP Joel Embiid sa 34 poena i 13 skokova.  

Jason Tatum sa 24 poena i 14 skokova i Jaylen Brown sa 23 poena bili su najefikasniji kod "Celticsa".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...