"PUSTI SA DRONA": Srbija bruji o obrisanom postu na Twitter profilu gazde Pinka, navodno se vidi kako mu Vučić daje instrukcije

Na snimci koja je objavljena na Twitteru može se vidjeti da je Mitrović greškom objavio kompletnu snimku svog ekrana te nije "izrezao" dio u kojem se vidi njegovo navodno dopisivanje s Vučićem.

  • Regija

  • 09. Maj 2023  

  • 2

Vlasnik Pinka Željko Mitrović objavio je na Twitteru navodno dopisivanje s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, piše Nova.rs.

Odmah nakon objavljivanja ovog posta Mitrović je, kako piše Nova.rs, shvatio svoju grešku i uklonio ga. No, ne prije nego su tviteraši u Srbiji sačuvali njegovu prvu objavu.

Na snimci koja je objavljena na Twitteru može se vidjeti da je Mitrović greškom objavio kompletnu snimku svog ekrana te nije "izrezao" dio u kojem se vidi njegovo navodno dopisivanje s Vučićem.

Po onome što se može vidjeti na snimci, osoba pod imenom "Vučić" je putem WhatsAppa šefu Pinka poslala poruku sljedećeg sadržaja:

- Kad se televizijski snima preko glava izgleda da ih ima, ali iz drona se ne može sakriti da ih nema.

Na njegovu poruku Mitrović je odgovorio sa: - Pa, naravno. Puštam ja sad tweet s drona.

U ponedjeljak je u Beogradu, prema procjenama organizatora, više desetaka hiljada ljudi sudjelovalo na skupu protiv nasilja, pozivajući na ostavke najviših dužnosnika i ukidanje dozvola medijima pod kontrolom države koji promoviraju nasilje. Čini se da je brojnost onih koji su izašli na ulice veoma zabrinula vladajuću stranku čiji su dužnosnici mahnito slali priopćenja, piše Nova.rs.

Aleksandar Vučić je pak na TV Happy rekao je da je on očekivao "više ozbiljnost i odgovornosti", optužujući opoziciju da je zloupotrebila tragediju. On je procijenio da je na protestu bilo oko 9.000 ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...