ODLUKA JE PALA: LIDL prestaje prodavati jedan proizvod u trgovinama, razlog je…

Petina je već uklonjena s njihovih polica, rekli su iz kompanije.

  • Ekonomija

  • 10. Maj 2023  

  • 0

Njemački diskontni lanac trgovina mješovitom robom Lidl, odjel u Danskoj, objavio je u utorak da će trgovine u toj skandinavskoj zemlji ukinuti prodaju duhanskih proizvoda do kraja 2028. godine.

Prema Lidl Denmark to ih čini prvim trgovinskim lancem u zemlji koji je postavio takav rok.

Petina njihovih kutija cigareta već je uklonjena s njihovih polica, rekli su iz kompanije.

Prva trgovina bez duhana otvorit će se u sjevernom gradu Hjørringu u četvrtak, dok sve nove trgovine neće prodavati duhan od samog početka, rečeno je.

Inicijativa je važan korak prema budućnosti bez duhanskog dima, prema riječima jednog od inicijatora poteza, zamjenika voditelja nabave Lidla u Danskoj Khalila Jehya Taleba.

Prema podacima Danskog društva za borbu protiv raka, u Danskoj svake godine od posljedica pušenja umre gotovo 16.000 ljudi.

U Nizozemskoj je Lidl već prestao prodavati duhanske proizvode od jeseni 2021. Od 2024. nadalje nizozemski supermarketi uglavnom više neće smjeti prodavati cigarete i drugi duhan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...