NASILJE U PORODICI U SARAJEVU: Muž je godinama zlostavljao, ona ga sjekirom izudarala na spavanju

Sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa osumnjičenu, kazao je kratko za portal Radiosarajevo.ba da je osumnjičena žrtva nasilja.

  • Hronika

  • 10. Maj 2023  

  • 1

Prava porodična drama odigrala se u ranim jutarnjim satima u srijedu u kući u sarajevskom naselju Sedrenik, nakon što je Irena K. sjekirom nanijela teške povrede suprugu Nijazu K.

Osumnjičena je danas, u poslijepodnevnim satima, uhapšena i smještena u Jedinicu za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Tužilac, koji je rukovodio uviđajem, ovaj slučaj je okvalifikovao kao krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa osumnjičenu, kazao je kratko za portal Radiosarajevo.ba da je osumnjičena žrtva nasilja.

"Ima troje djece, u njoj se godinama akumulirao strah te ga je udarila", dodao je Mehmedbašić, ne želeći davati više informacija o ovom mučnom slučaju.

Portal Radiosarajevo.ba otkriva šta je Irena K. izjavila istražiteljima.

Prema njenim tvrdnjama, većinu teško zarađenog novca morala je davati suprugu koji se konstantno kockao, jer je on prijetio da će je u protivnom maltretirati i tuči.

Manji dio novca bi sakrila kako bi mogla djeci nešto kupiti. Pred istražiteljiam se slomila i ispričala da je oko tri sata poslije ponoći uzela sjekiru i nekoliko puta udarila supruga, koji je u tom trenutku ležao na kauču.

Ona tvrdi da isprva nije znala da je teško povrijedila supruga te da je tek ujutro, kad je svanulo, vidjela ga krvavog, nakon čega je alarmirala policiju.

Kako saznaje naš portal, suprug je s teškim povredama prevezen u bolnicu, gdje je u međuvremenu opreriran.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...