VODA ZA BH. BEVERLY HILLS: Luksuzno naselje ujedinilo općine preko entitetske linije...

Potpisnici sporazuma ocijenili su da je ovo važan projekat kojim će se adekvatno riješiti pitanje vodosnabdijevanja naselja Ivanica, ali i okolnih sela.

  • Društvo

  • 11. Maj 2023  

  • 0

Konačno će biti riješen najveći problem jednog od najluksuznijih naselja u BiH koje je nazvano i bh. Beverly Hills.

Luksuzno naselje Ivanica, koje se nalazi na samom jugu BiH i ima pogled na dubrovačku regiju, konačno će dobiti vodovod, čime će biti riješen veliki problem, piše Ljudski.ba.

Riječ je o jedom od najluksuznijih naselja u BiH u kojem je svaka kuća vila s bazenom, ali koje nije imalo pitku vodu.

U skladu sa odlukama koje su Skupština Grada Trebinja i Općinsko vijeće Ravno donijele na svojim sjednicama, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i načelnik Općine Ravno Andrija Šimunović potpisali su sporazum o realizaciji međuentitetskog projekta “Izgradnja vodovodnog sistema Trebinje-Ivanica”.

Sporazumom su definirani opšti uslovi za realizaciju projekta, te prava i obaveze koje će obje strane preuzeti prilikom realizacije.

Kako je u dokumentu navedeno, strane su saglasne da radove u projektu finansiraju zajednički tako što će svako biti odgovoran za realizaciju dijela radova na svojoj teritoriji.

Potpisnici sporazuma ocijenili su da je ovo važan projekat kojim će se adekvatno riješiti pitanje vodosnabdijevanja naselja Ivanica, ali i okolnih sela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...