BURNO U CRNOJ GORI: Prosrpski DF od danas prestaje postojati, Medojević otkrio sve…

"NSD i DNP mogu da vrate Srpsku listu ako žele“, rekao je Medojević.

  • Regija

  • 14. Maj 2023  

  • 1

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je u izjavi za Sputnjik da će ta stranka samostalno izaći na vanredne izbore 11. juna, te da Demokratski front od danas praktično prestaje da postoji.

Kako je lider PzP-a naveo, čelnik DNP-a Milan Knežević - koji je planiran za nosioca liste Fronta - tražio je da Demokratska narodna partija ima više poslanika.

"To za mene nije bilo prihvatljivo i riješili smo da Demokratski front prestaje da postoji. Pokret za promjene će samostalno izaći na izbore 11. juna. Neće ići ni sa kim u koaliciju“, rekao je Medojević.

Napomenuo je kako je DF „odradio veliki posao“ na crnogorskoj političkoj sceni, ali da je postao format koji nije pogodan za reforme.

„Počeli smo da smetamo jedni drugima. Nama su u PzP-u reforme osnovna politička misija. Dakle, DF prestaje da postoji, taj brend niko ne može da koristi. NSD i DNP mogu da vrate Srpsku listu ako žele“, rekao je Medojević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...