VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI: "Obavještavam narod da idemo na izbore, najkasnije u..."

Vučić je kazao da o ukidanju rijalitija može da razgovora, ali da će onda morati svi rijaliti da se ukinu.

  • Regija

  • 14. Maj 2023  

  • 3

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da opoziciji može da izađe u susret i da će 26. maja na Skupštini SNS-a saopštiti ako treba da se ide na izbore, najkasnije u septembru.

„Ali možemo da vam izađemo u susret, da smijenimo cijelu Vladu i onda idemo na izbore. Ali za to sačekajte 26. maja. Evo, ja vam kažem nećete ništa na silu, a što se demokratije tiče, spreman sam da izađem u susret. Nema problema, obavještavam narod 26. maja, idemo na izbore. Izbori najkasnije u septembru i nema filozofije, izbori u septembru.“, rekao je on.

Vučić je kazao da o ukidanju rijalitija može da razgovora, ali da će onda morati svi rijaliti da se ukinu.

„Nadao sam se, nisam mislio da ćemo danas da govorimo o ovome jer o tome govori čitav svijet: od Gurdiana do Timesa, svi govore o jedinstvenoj i fantastičnoj akciji koju je Srbija preduzela.

Ja imam obavezu da poštujem svaki skup, tamo gdje se skupi 5, 10 ili više hiljada ljudi kao što je bilo na dva posljednja protesta. Ne pravim razliku među građanima, moje je da obratim pažnju na njihove zahtjeve i da vidim šta je to što možemo da napravimo i učinimo. Od zahtjeva da imamo manje nasilje, mi preduzimamo mjere. To su veoma ozbiljne mjere… Što se tiče političkih zahtjeva, mislim da ih niko ne zna i mislim da nije moguće da se razgovara na ulici. Hoćete da razgovaramo o rijalitijima, može. Ali, ako se ukine rijaliti, onda će da se ukine svugdje. Ili će svugdje da bude bez nasilja, ali o tome mora da se razgovara“, izjavio je Vučić u Smederevu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...