POTPUNA KATASTROFA: Ovo je statistika najplaćenijeg igrača Real Madrida na terenu...

Ancelotti mu se smilovao u 61. minuti kad je umjesto njega uveo Viniciusa Juniora. 

  • Sport

  • 14. Maj 2023  

  • 0

Real Madrid je sinoć u 34. kolu La Lige pobijedio Getafe 1:0 sretnim golom Marca Asensija u 70. minuti. Asensio je pucao iskosa s desne strane, a lopta je na putu prema golu pogodila jednog gostujućeg igrača, prevarila golmana i završila u golu. Real se tako vratio na drugo mjesto, ali Ancelottiju je bilo puno važnije da odmori čitavu ekipu pred revanš polufinala Lige prvaka.

Ancelotti odmarao glavne igrače

Realov trener je uoči utakmice najavio da će odmarati sve glavne igrače za uzvratnu utakmicu Lige prvaka u srijedu protiv Cityja. Tako su priliku od prve minute dobili neki igrači iz drugog plana, a među njima je bio i Eden Hazard kojem je to bio tek 9. nastup ove sezone.

Najplaćeniji Realov igrač na terenu je proveo 60 minuta, a njegov učinak je bio skroman. Belgijanac je loptu u nogama imao samo 30 puta, od čega je upisao 18 tačnih dodavanja. Pet puta je izgubio loptu i upisao je nula udaraca, driblinga, ubačaja, ključnih dodavanja i dugih lopti. Dobio je pet od osam duela, ali za igrača od kojeg se očekuje da će donijeti prevagu u napadu odigrao je očajnu utakmicu.

Ancelotti mu se smilovao u 61. minuti kad je umjesto njega uveo Viniciusa Juniora. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...