VRHUNAC VODENOG VALA: Alarmantno u Krajinu, poplavljene kuće, prekinute putne komunikacije, apel stanovništvu...

I dalje je u prekidu put Bišćani - Prijedor.

  • Hronika

  • 17. Maj 2023  

  • 1

Vodostaj rijeke Une u Kostajnici i dalje raste, kasno sinoć je porastao za dva centimetra i iznosio je 461 centimetar. 

Poplavljeno je 12 pomoćnih objekata u ulici Ranka Šipke. Poplavljeno je i nekoliko vikend kuća. Otežan je saobraćaj na magistralnom putu Kostajnica - Kozarska Dubica. Očekuje se prekid saobraćaja.

Sinoć se preventivno pune dodatne vreće sa pijeskom da budu spremne za slučaj potrebe.

Opštinski štab obavještava građane da nema razloga za paniku i apeluju da stanovništvo prati zvanične izvore informisanja putem kojih će blagovremeno biti informisani o svemu.

U Kozarskoj Dubici Una i Sava su u blagom porastu, tri cemtimetra na sat. U naseljima Špilje i Ševarlije, zbog najavljenih padavina, očekuje se zaplavljenje domaćinstava.

Ne području Prijedora u mjesnoj zajednici Bišćani poplavljena su tri domaćinstva i izvršena je evakuacija dvije porodice dok je jedna odlučila da ostane na spratu kuće.

I dalje je u prekidu put Bišćani - Prijedor.

Sana u centru grada trenutno iznosi 553 centimetra i blago raste. U naselju Raškovac zaplavljeno je oko 30 domaćinstava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...