DOGODILO SE ČUDO: Četvero djece pronađeno živo 15 dana nakon pada aviona, među njima i...

Prema civilnoj zaštiti, pilot je prijavio probleme s motorom aviona prije nego što je nestao s radara.

  • Hronika

  • 18. Maj 2023  18. Maj 2023

  • 0

Četvero djece, među kojima i 11-mjesečna beba, pronađeno je živo više od 14 dana nakon što se zrakoplov u kojem su putovali srušio u gustu džunglu u kolumbijskoj pokrajini Caqueta. Djecu su spasili pripadnici vojske, vatrogasci i službenici civilnog zrakoplovstva nakon potrage koja je trajala dvije sedmice.

Spasioci, uz potporu pasa tragača, prethodno su pronašli odbačeno voće koje su djeca jela kako bi preživjela, kao i improvizirana skloništa napravljena od vegetacije iz džungle. Nesreća se dogodila početkom maja, kada se Cessna 206, koja je prevozila sedam ljudi između Araracuare, u pokrajini Amazonas, i San Jose del Guaviarea, grada u pokrajini Guaviare, srušila u džunglu.

Tri odrasle osobe, uključujući pilota, poginule su od posljedica pada, a njihova su tijela pronađena u zrakoplovu. Četvero djece u dobi od 13, devet i četiri godine, kao i beba od 11 mjeseci, koji pripadaju domorodačkom narodu Uitotou, su preživjeli pad zrakoplova.

"Nakon mukotrpne potrage naše vojske, pronašli smo živo četvero djece koja su nestala nakon pada zrakoplova u Guaviareu," objavio je kolumbijski predsjednik Gustavo Petro u objavi na Twitteru. Džungla je vrlo gusta i opasna u tom iznimno udaljenom području, a potragu je otežavala prisutnost divljih životinja, stabala visoka i do 40 metara i obilne kiše.

Uzroci nesreće još nisu utvrđeni. Prema civilnoj zaštiti, pilot je prijavio probleme s motorom aviona prije nego što je nestao s radara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...