PROŠAO BROJNE OBUKE: Ovo je biografija Vahidina Munjića, novog v.d. direktora FUP-a

Munjić je rođen 1971. godine. Nakon završene srednje škole i odsluženja vojnog roka, 1991. godine završava kurs u Policijskoj školi na Vracama

  • Politika

  • 21. Maj 2023  

  • 1

Na hitnoj sjednici Vlade FBiH, glavni inspektor i diplomirani pravnik Vahidin Munjić imenovan je na poziciju vršioca dužnosti direktora Federalne uprave policije.

Munjić je rođen 1971. godine. Nakon završene srednje škole i odsluženja vojnog roka, 1991. godine završava kurs u Policijskoj školi na Vracama. U aprilu 1992. godine zasniva radni odnos u Centru službe bezbjednosti Sarajevo MUP-a Republike BiH i biva raspoređen u Stanicu javne bezbjednosti Olovo i odmah se aktivno uključuje u odbranu Bosne i Hercegovine.

Od 1996. do 2001. godine u FMUP-u obavlja poslove policajca u Jedinici za osiguranje ličnosti i objekata Federalnog MUP-a.

Od 2001 do 2003. godine obavljao je poslove pomoćnika načelnika za osiguranje rezidencija u Jedinici za osiguranje ličnosti i objekata Federalnog MUP-a.

Od 2003. do 2006. godine kao viši inspektor bio je vođa tima za osiguranje državnih objekata i VIP ličnosti u Jedinici za osiguranje ličnosti i objekata u Upravi policije Federalnog MUP-a.

Od 2006. do 2010. godine u činu višeg inspektora obavljao je poslove šefa Odsjeka za analitičke poslove, poligarfsko ispitivanje i fotorobot u Federalnoj upravi policije.

Od 2010. do 2013. godine kao samostalni inspektor obavlja poslove inspektora za interne revizije i inspekcije u Jedinici za profesionalne standarde Federalne uprave policije.

Od 2013. do 2015. godine kao samostalni inspektor obavlja poslove načelnika Odjeljenja za podršku u Sektoru kriminalističke policije Federalne uprave policije.

Od 2015. do 2016. godine obavlja poslove šefa Odsjeka za interne istrage u Jedinici za profesionalne standarde Federalne uprave policije.

Od 2016. do 2021. godine u činu glavnog inspektora bio je načelnik Jedinice za profesionalne standarde Federalne uprave policije.

Od 2021. godine do imenovanja na poziciju vršioca dužnosti direktora Federalne uprave policije obavljao je poslove stručnog operativnog koordinatora u Kabinetu direktora Federalne uprave policije.

Munjić je završio brojne obuke, kurseve i stručna usavršavanja među kojima je FBI obuka o unutrašnjoj istrazi u Jedinici za profesionalne standarde. Pohađao je jednomjesečni kurs u Egiptu o terorizmu, a u Mađarskoj završava obuku o uviđaju na mjestu zločina. Pohađao je više obuka i seminara iz oblasti zaštite tajnih podataka, za šta je i certifikovan.

Kao član radne grupe Federalnog MUP-a učestvovao je u pregovorima o određivanju kontakt tačke za Europol u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...