AUTOR KNJIGE „USPORENI GENOCID U BOSNI": Predavanje bivšeg čelnika UN-a Diega Arrie sutra u Sarajevu

Arria će upriličiti javno predavanje za studente i akademsko osoblje Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

  • Društvo

  • 22. Maj 2023  

  • 1

U utorak 23. maja na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije bit će održano javno predavanje Diega Arrie, bivšeg ambasadora Venecuele u Ujedinjenim nacijama i predsjedavajućeg i člana Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija u periodu 1992-1993. godina. 

Arria je autor knjige „Usporeni genocid u Bosni“, koja je izdata 2023. godine, za koju Bernard-Henri Levy navodi: „Ovo je prvi put da ovakvo svjedočanstvo stiže do nas. Ujedinjene nacije, kako ih je iznutra vidio jedan od njihovih nekonformističkih aktera, demaskirane su, a njihovi kompromisi i neuspjesi otkriveni. I ponekad, kao tokom rata u Bosni i opsadi Sarajeva, čovjek dobrih namjera, Don Kihot, Picador, zaustavlja mašinu i spašava čast. Poznavao sam Arriu tada. Znam koliko je onih koji mu duguju svoj život.“

U sklopu svoje posjete Univerzitetu u Sarajevu ambasador Arria će upriličiti javno predavanje za studente i akademsko osoblje Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, te ovom prilikom dati i izjavu za medije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...