DRAMA NA NEBU IZNAD BALTIKA: Ruski borbeni avioni presreli američki bombarder –„Spriječili smo upad…“

-Američki bombarderi približavali su se granici, podignut je borbeni zrakoplov, tvrde Rusi.

  • Evropa

  • 24. Maj 2023  

  • 0

Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da su američki bombarderi otkriveni kako se približavaju granici iznad Baltičkog mora.

Dva američka bombardera otkrivena su kako se približavaju ruskoj granici iznad Baltičkog mora, saopćilo je rusko ministarstvo odbrane.

U ministarstvu kažu da je podignut borbeni zrakoplov kako bi presreo bombardere i spriječio bilo kakve upade preko granice.

Zrakoplovi su opisani kao "strateški bombarderi američkih zračnih snaga" i nisu prešli granicu, kako navode ruski dužnosnici.

Zračne snage SAD-a koriste tri vrste strateških bombardera, ogromni B-52 Stratofortress, B-1 Lancer i stealth B-2 Spirit.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...