AKCIJA OKONČANA JUTROS U 4 SATA I 30 MINUTA: Spašena državljanka Hrvatske koja je visila na planini Velež, ima ozljede...

U akciji spašavanja sudjelovalo je više od 100 spasilaca, a spašavanje je bilo otežano zbog izuzetno nepristupačne lokacije.

  • Hronika

  • 29. Maj 2023  

  • 0

Žena koja je satima visila sa stijene na Veležu spašena je i prebačena u bolnicu.

GSS-a Mostar akciju spašavanja završio je jutros u 4.30. Više informacija o stanju ozlijeđene žene dat će tokom dana iz bolnice, no prema prvim informacijama ima ozlijeđenu desnu nogu i rebra.

Ona je bila u grupi 12 planinara iz Zagreba. U jednom trenutku poskliznula se i pala u provaliju te ostala visiti na stijeni.

U akciji spašavanja sudjelovalo je više od 100 spasilaca, a spašavanje je bilo otežano zbog izuzetno nepristupačne lokacije.

"Na području planine Velež na lokalitetu Vita Felale došlo je do nesreće u kojoj je ozlijeđena državljanka Republike Hrvatske. U tijeku je operacija spašavanja", objavili su iz Kantonalne uprave CZ HNK jučer.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...