DEKAN STOMATOLOGIJE AJANOVIĆ O OPTUŽBAMA HARISA ZAHIRAGIĆA: "Jedini mafijaši s kojima sam se družio su on i Sebija Izetbegović"

Nisam ja kriv Sebiji što nije položila ispite - kaže Ajanović

  • Mini market

  • 10. Jun. 2023  

  • 1

Tokom jučerašnje rasprave u Skupštini Kantona Sarajevo, zastupnik SDA Haris Zahiragić iznio je niz optužbi na račun dekana Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Muhmeda Ajanovića. Zahiragić je naveo da su mu na telefon došle prijetnje Muhameda Ajanovića te pozvao da ga se zaštiti od čovjeka koji je, kako je kazao, u bliskim odnosima sa mafijaškim strukturama.

Ajanović za Raport kaže kako je Zahiragić iznio niz neistina kojima se pokušava manipulirati studentskom populacijom.

“Jedini mafijaši koje sam poznavao i s kojima sam se družio ste upravo oni, tačnije Zahiragić i Sebija Izetbegović. Nisam ja kriv Sebiji što nije položila ispite, niti bilo kome jer neću da postupam protiv Zakona o visokom obrazovanju KS koji je usvojen, pa onda nema ni potrebe za klevetama i zloupotrebama sa skupštinske govornice. Ako neko smatra da sam pogriješio, neka se obrati Kantonalnom tužilaštvu KS i ostalim institucijama”, kaže Ajanović, koji je bio predsjednik Komisije UNSA koja je poništila akademska zvanja Sebiji Izetbegović.

Ajanović smatra da je Zahiragićev govor zapravo osveta za sve što je on uradio kao predsjedavajući Komisije, a u vezi sa diplomom Sebije Izetbegović.

“Pozivam da Sebija Izetbegović dokaže da je položila ispite u Republici Hrvatskoj, da je ispunila svoje obaveze predviđene tadašnjim statutom, zakonskim i podzakonskim aktima i na taj način me pokuša diskreditirati i negirati, a da to ne radi iznošenjem neistina, poluistina, krivih informacija kako bi studente okrenula protiv mene”, kazao je Ajanović za Raport.

Skupština Kantona Sarajevo jučer je jednoglasno donijela zaključak kojim je zadužila Vladu KS da svim samofinansirajućim studentima Univerziteta u Sarajevu koji su položili sve ispite u prethodnoj akademskoj 2021/2022. godini s prosjekom ocjena 8,0 i većim izvrši plaćanje školarine u 2022/2023. godini.

U slučaju da su studenti iz ove kategorije već izvršili uplatu za spomenuti period, obavezuje se Ministarstvo finansija KS da tim studentima izvrši povrat uplaćenih sredstava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...