EDIN FORTO IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA NAŠE STRANKE: "Svi u BiH, regiji i EU moraju znati da je Naša stranka najpouzdaniji partner za evropsku BiH"

Na današnjem Kongresu birani su i potpredsjednici Naše stranke, a izabrani su: Behija Kulović, zastupnica u Skupštini ZDK; Vildana Bešlija, zastupnica u Skupštini KS i Alen Girt, vijećnik u Općinskom vijeću Centar i u Vijeću Grada Sarajeva.

  • Vijesti

  • 10. Jun. 2023  10. Jun. 2023

  • 7

Na Kongresu Naše stranke, koji je održan danas u Sarajevu, za predsjednika je izabran Edin Forto koji je i prethodnu godinu i po obnašao tu dužnost.

"Naša stranka će nastaviti biti i socijalna i liberalna. Ondje gdje smo na vlasti, borit ćemo se da sve socijalno ugrožene skupine, uz podršku sistema, prestanu biti ugrožene i postanu ravnopravni, aktivni kreatori društvenog ambijenta koji će biti i po njihovoj mjeri.

Također, sloboda pojedinca će nam ostati na prvom mjestu uz potpuno poštivanje i kolektivnih prava koja nikad nismo sporili. Ljudska prava nisu švedski sto, ne biramo ništa već afirmiramo sve", kazao je u svom obraćanju Forto.

Najavio je još snažniju afirmaciju zelenih politika koje su i dosad bile jedan od temelja djelovanja Naše stranke. Također je naveo da je minimum koji u Našoj stranci očekuju da na sljedećim lokalnim izborima osvoji isti broj glasova koji je osvojila na Općim izborima 2022. te da na Općim izborima 2026. u Parlamentu BiH svoj klub pojača za još jednog člana.

Forto je svoj govor završio rečenicom koja se odnosi na evropsku budućnost BiH:

"Svi u BiH, regiji i Evropskoj uniji moraju znati da je Naša stranka najpouzdaniji partner za evropsku BiH."

Na današnjem Kongresu birani su i potpredsjednici Naše stranke, a izabrani su: Behija Kulović, zastupnica u Skupštini ZDK; Vildana Bešlija, zastupnica u Skupštini KS i Alen Girt, vijećnik u Općinskom vijeću Centar i u Vijeću Grada Sarajeva.

Također, birani su i Glavni odbor, Nadzorni odbor te Etička komisija. Usvojene su i izmjene Statuta Naše stranke te Programska deklaracija.

Kongresu je prisustvovao i veliki broj gostiju iz političkog života BiH, regije i EU. Neki od njih su: Klemen Grošelj, EU parlamentarac i izvjestilac u EU parlamentu za BiH; Annelou van Egmond, potpredsjednica Saveza liberala i demorkata Evrope (ALDE); Roman Jakič, bivši ministar odbrane Slovenije i predsjednik Liberala Jugoistočne Evrope (LIBSEEN) te Marijana Puljak, zastupnica u Hrvatskom saboru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...