IZ UKC TUZLA OGLASILI SE O ZDRAVSTVENOM STANJU NASTAVNIKA: Nakon trosatne operacije je stabilan, ali i dalje životno ugrožen

Dr. Hudić je kazao da da je pacijent u UKC primljen nešto iza 9 sati

  • Vijesti

  • 14. Jun. 2023  14. Jun. 2023

  • 0

Medicinski direktor UKC-a Tuzla dr. Igor Hudić saopćio je nove detalje o ranjenom nastavniku Nedimu Osmanoviću.

Njega je jutros u vrat upucao maloljetni učenik u Osnovnoj školi Lukavac Grad.

Dr. Hudić je kazao da da je pacijent u UKC primljen nešto iza 9 sati.

“Iza 9:00 sati dovežen je 38-godišnji muškarac sa povredama vrata prouzrokovanih vatrenim oružjem. Pacijent je odmah reanimiran, obavljene su minimalne, nužne dijagnostičke procedure prije hitne operacije na Klinici za bolesti uha, grla, nos i hirurgiju vrata i glave. U operativnom timu su učestvovale i kolege sa traumatologije”, naveo je Hudić.

On ističe da je operacija trajala sve do iza 12 sati.

“U 12:20 minuta za završen je operativni zahvat i uspješno proveden još jedan reanimacioni postupak pacijenta. Zahvat je uspješan i u 12:30 je pacijent nakon obrade prebačen na intenzivnu njegu. Prema informacijama koje sam dobio, pacijent je stabilan, ali i dalje životno ugrožen”, naveo je dr. Hudić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...