NATAŠA KANDIĆ ZALEDILA VUČIĆA: „MUP da vrati kosovske policajce na Kosovo…"

Nešto kasnije Kandić je proslijedila objavu Durima Shkodre.

  • Regija

  • 15. Jun. 2023  

  • 2

Ne stišavaju se reakcije nakon otmice tri kosovska policajca na Kosovu.

Na društvenim mrežama oglasila se direktorica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić.

-Da MUP vrati kosovske policajce na Kosovo, s povjerenjem da nisu znali da su prešli granicu i kao znak sjećanja na sudbinu braće Bitići, koji su prešli granicu pomažući Romima da pređu u Srbiju i nikada više nisu viđeni živi, poručila je ona.

Nešto kasnije Kandić je proslijedila objavu Durima Shkodre.

-Oni nisu prešli granicu. Oni su dežurali na punktu Kosovske policije 300 metara od granice, poručio je on.

Podsjetimo, Geopost je objavio kako su tri kosovska oficira otele srbijanske snage, unutar teritorija Kosova.

Nedugo nakon toga predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio naciji na RTS-u s potpuno drugačijom pričom.

-Uhapšena su trojica kosovskih specijalaca, Kurti kaže da ima sumnju da je VS izvršila otmicu pripadnika njihove specijalne policije

-Uhapšeni kosovski specijalci nemaju šta da traže u centralnoj Srbiji bez odobrenja Kfora, imamo dokaze i snimljene razgovore koji dokazuje da Kfor nije bio obaviješten o ovome.

-Uhapšeni su na 1,8 kilometara daleko od administrativne linije na potezu Orahovo–Gnjilica, naša vojska bila je 20 kilometara udaljena od mjesta hapšenja kosovskih specijalaca.

-Spremni smo da pružimo sve podatke i dokaze. Nisu prebijani ni maltretirani ni unakaženi kao što se dešava Srbima koje uhapsi Kurtijeva policija.

Vučić je stao i u zaštitu zloglasnog Miluna Milenkovića.

-Miluna Milenkovića Luneta su uhapsili jer hoće da ponize Srbe, da u njih unesu neslogu do konačnog protjerivanja Srba sa KiM, kazao je Vučić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...