TENISKI TURNIR U PERUGI: Nerman Fatić se sjajnom pobjedom nad Giganteom plasirao u četvrtfinale

Italijan je dobio prvi set u kojem su oba igrača nesigurno servirala i gubili poene na svoje servise.

  • Sport

  • 15. Jun. 2023  15. Jun. 2023

  • 0

Nerman Fatić plasirao se u četvrtfinale teniskog turnira u Perugi nakon što je savladao Italijana Mattea Gigantea 2-1, u setovima, 4-6, 7-6, 6-3.  Bila je ovo četvrta pobjeda bosanskohercegovačkog reprezentativca na ovom prestižnom turniru koji se igra za nagradni fond od 145 hiljada eura.

Italijan je dobio prvi set u kojem su oba igrača nesigurno servirala i gubili poene na svoje servise.

U drugom setu se odvijala prava drama, Fatić je imao vodstvo od 5-4 i svoj servis, Gigante je napravio brejk, pa se igrao tie break u kojem je naš reprezentativac bio bolji sa 7-4 i izjednačio na 1-1- u setovima.

Fatić je na odmah početku trećeg seta napravio brejk na servis Italijana i rutinski do kraja čuvao prednost u meču koji je trajao 2.25 sata.

Nerman Fatić je ovom pobjedom osvojio 30 poena i napredovao je za 26 pozicija na ATP listi, pa sada zauzima 245. mjesto na svijetu.

Taj plasman može poboljšati nakon narednog meča u kojem očekuje pobjednika iz meča Argentinca Pedra Cahlina (71. na ATP listi) i njegovog zemljaka Andree Collarinija (220 na ATP listi).

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...