VIŠKOVIĆ O "ZAŠTITI PRAVA" RS-a: U Službenom glasniku RS neće se objavljivati odluke visokog predstavnika

Naveo je da se u pojedinim ambasadama okupljaju "neki eksperti" koji razmišljaju ili razgovaraju o imovini RS

  • Vijesti

  • 16. Jun. 2023  

  • 1

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da određeni predstavnici dijela međunarodne zajednice "gube kompas" i da RS "mora da zaštiti svoja prava".

Višković je istakao da je zbog toga značajan Prijedloga zakona o izmjenama Zakona i drugih propisa, čime će biti regulisano da se u Službenom glasniku RS ne objavljuju odluke visokog predstavnika.

Naveo je da se u pojedinim ambasadama okupljaju "neki eksperti" koji razmišljaju ili razgovaraju o imovini Republike Srpske i da zbog toga RS mora da štiti svoja prava.

- Imovina Republike Srpske definisana je Dejtonskim mirovnim sporazumom, Ustavom BiH, i ja ne vidim ko sada ima pravo, iz koje god zemlje došao, kako god se zvao, koliku god silu predstavljao, da angažuje neke eksperte da poslije 30 godina oni nama kažu šta je naše pravo, a šta nije - rekao je Višković.

Predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić rekao je da će u srijedu, 21. juna, biti održana posebna sjednica na kojoj će biti razmatran Prijedlog Zakona o izmjenama zakona i drugih propisa RS, čime će se regulisati da se u Službenom glasniku tog entiteta ne objavljuju odluke visokog predstavnika jer on, kako navode, "nema legalitet".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...