ŽELJEZNIČAR SE POJAČAO: Na Grbavicu stigla dva nova fudbalera (VIDEO)

Željezničar je proteklu sezonu završio na trećem mjestu te će igrati prvo pretkolo Konferencijske lige. Protivnik još uvijek nije poznat, a prvi meč igrat će se 13 jula.

  • Sport

  • 16. Jun. 2023  

  • 0

FK Željezničar ozvaničio je saradnju sa dva nova igrača. Riječ je o Ajdinu Mulaliću, golmanu koji dolazi iz Domžala, te Draženu Dubačkiću, doskorašnjem defanzivcu Stupčanice.

Ajdin Mulalić je rođen 13. septembra 1994. godine u Bužimu. Branio je za omladinske selekcije bužimskog Viteza, a još kao junior 2011. godine odlazi u Domžale. Boravio je na posudbama u Zarici Kranj i Iliriji, a od 2017. godine je golman Domžala za koje je sakupio 155 nastupa. U sezoni iza nas branio je na 28 utakmica. Mulalić je potpisao dvogodišnji ugovor sa FK Željezničar.

Dražen Dubačkić je rođen 8. oktobra 1999. godine u Milićima. Kao omladinac Vlasenice 2018. godine dolazi u Željezničar gdje je igrao za juniorski tim Plavih. Bio je član juniora koji su igrali Omladinsku Ligu prvaka. Seniorski fudbal igrao je u visočkoj Bosni, Slaviji, Drini, Tekstilcu, TOŠK-u i Stupčanici iz koje dolazi u naš tim. Prošle sezone je odigrao 30 utakmica za drugoplasirani tim Prve lige Federacije BiH. Dubačkić će pojačati konkurenciju na stoperskim pozicijama, a potpisao je ugovor na dvije godine.

Podsjetimo, Željezničar je proteklu sezonu završio na trećem mjestu te će igrati prvo pretkolo Konferencijske lige. Protivnik još uvijek nije poznat, a prvi meč igrat će se 13 jula.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...