SLAVNI ELTON JOHN ZAPREPASTIO AMERIKU: „Sramotni zakoni diskriminiraju osobe, ne, to neću učiniti u Americi..."

No unatoč opsežnom pobjedničkom krugu, John je rekao da nije u potpunosti završio s nastupima uživo.

  • Show

  • 20. Jun. 2023  20. Jun. 2023

  • 0

Gay prava idu unatrag u SAD-u, gdje "sramotni" zakoni diskriminiraju LGBTQ+ osobe, rekao je Elton John. Pjevač je rekao da više neće boraviti u SAD-u-

"U Americi sve ide kao kruška", rekao je za Radio Times. “Postoji nasilje, (diskriminirajući) zakoni doneseni na Floridi, koji su sramotni. Sada postoji zakon da, ako posjetite doktora na Floridi, mogu odbiti liječenje ako ste homoseksualac, što smatram jednostavno nevjerovatnim. Čini se da idemo unazad. I to se širi. LGBTQ+ pokret je poput virusa." John, koji je osnovao Fondaciju Eltona Johna za borbu protiv AIDS-a, koja je prikupila više od 525 miliona dolara i prema vlastitoj procjeni spasila 5 miliona života, izrazio je duboko nezadovoljstvo zbog rastuće plime homofobije, koja se, kako je rekao, proširila i na Britaniju. “Uopće mi se ne sviđa.

To je rastući val bijesa i homofobije u Americi. Ne znam je li oko Britanije, jer nisam bio toliko ovdje. Ali osjećam da je stvar s Phillipom Schofieldom totalno homofobna. Da se radi o heteroseksualnom tipu u vezi s mladom ženom, to ne bi ni dospjelo u novine", rekao je. Ovaj 76-godišnjak, koji je iduće nedjelje predvodnik Glastonburyjeve Pyramid pozornice, odlučio je krenuti na svoju posljednju turneju – Farewell Yellow Brick Road – prije sedam godina kako bi proveo više vremena sa svojim sinovima. Iako je na početku zamišljena kao trogodišnja turneja, pandemija – i zamjena kuka – pokvarili su te planove, a do trenutka kada konačno završi u Stockholmu 8. jula, trajat će gotovo pet godina i obuhvatit će 333 nastupa.

No unatoč opsežnom pobjedničkom krugu, John je rekao da nije u potpunosti završio s nastupima uživo. “Rekao sam kad sam najavio oproštajnu turneju da bih možda imao rezidenciju kao Kate Bush u Hammersmithu, ali ne u Americi. Neću to učiniti u Americi”, rekao je.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...