KAKO JE NESTALA PODMORNICA NA PUTU PREMA TITANICU: Ovo su dvije teorije

Sve su veći strahovi za putnike jer je u podmornici ima kisika za četiri dana. Šest i pol metara dugo plovilo zaronilo je u nedjelju, a kontakt je izgubilo već nakon dva sata, objavile su vlasti.

  • Šareni svijet

  • 20. Jun. 2023  

  • 0

Američke i kanadske službe spašavanja u utorak na području sjevernog Atlantika traže podmornicu s petero putnika koja je nestala na putu prema olupini Titanica

Sve su veći strahovi za putnike jer je u podmornici ima kisika za četiri dana. Šest i pol metara dugo plovilo zaronilo je u nedjelju, a kontakt je izgubilo već nakon dva sata, objavile su vlasti. 

OceanGate Expeditions, tvrtka koja upravlja podmornicom, priopćila je kasno u ponedjeljak da „neko vrijeme ne može uspostaviti komunikaciju s jednim od svojih podvodnih istraživačkih vozila koje trenutno posjećuje mjesto olupine Titanica”.

Firma tim plovilom imena Titan nudi posjetu slavnom potonulom brodu za 250 dolara dolara po mjestu, stoji na njezinim stranicama.

Jedan od putnika nestale podmornice je britanski biznismen Hamish Harding čija je avijacijska tvrtka na svojim društvenim mrežama objavila informaciju o njegovoj ekspediciji.

Harding, 58-godišnji avijatičar i svemirski turist, čelnik Action Aviationa, u nedjelju je na svom Instagramu objavio da se s ponosom pridružuje misiji OceanGatea.

U podmornici su i pakistanski biznismen Šahzada Dawood i njegov sin Sulejman.

„U ovom trenutku nema kontakta s njihovim podvodnim plovilom i imamo ograničene informacije”, priopćila je porodica.

Dawood je potpredsjednik pakistanskog konglomerata Engro, firme sa sjedištem u Karačiju s portfeljom u energetici, poljoprivredi, petrokemiji i telekomunikacijama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...