SPEKTAKULARAN TRANSFER NA OTOKU: Guardiola slaže kockice, još jedan reprezentativac Hrvatske u Mancherster Cityju…

I sve to u samo sedam dana.

  • Sport

  • 25. Jun. 2023  

  • 0

Manchester City je sve dogovorio s Joškom Gvardiolom, a sada će namjera Cityja biti pokušati sklopiti dogovor s Leipzigom, javlja Fabrizio Romano na Twitter profilu.

Leipzig je Gvardiolu ovog ljeta obećao prelazak u veliki klub i oni će mu dopustiti da ode ako se njihova cijena podudara s zahtjevima, a na reprezentativcu Hrvatske planiraju zaraditi minimalno 100 miliona eura.

Pep Guardiola je oduševljen Gvardiolom, a City želi obaviti svoje poslove prije početka sezone kako bi uigrao momčad za odbranu titule u Premier ligi i Ligi prvaka.

Dogovoreni su uvjeti s Gvardiolom, sklopljen posao s Mateom Kovačićem i očekuje se ponuda za Declana Ricea. I sve to u samo sedam dana.

RB Leipzig je prije dvije godine potpisao Joška Gvardiola iz zagrebačkog Dinama za odštetu od 18,8 miliona eura. Kao dio ugovora između dva kluba, Dinamo Zagreb ima pravo na 20 posto zarade od bilo kojeg budućeg transfera Gvardiola. Ako bi Leipzig prodao Gvardiola za 100 miliona eura, njihova ukupna zarada od transfera bi nakon odbitka početnog ulaganja iznosila 81,2 miliona eura. Zagrebačkom Dinamu tada bi pripalo 20 posto tog iznosa, što odgovara otprilike 16 miliona eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...