HISTERIČNA REAKCIJA MILORADA DODIKA: "Posljednji istup prvog muslimana BiH Huseina Kavazovića liči na sve osim na istup..."

-U BiH žive i pravoslavci i katolici sa svojim sveštenicima, ali nikome od njih nije palo na pamet da vodi i unutrašnju, a sad i spoljnju politiku BiH, kazao je on.

  • Politika

  • 27. Jun. 2023  27. Jun. 2023

  • 20

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da je "BiH sekularna država i Islamska zajednica hitno mora da se prilagodi toj činjenici, ukazavši da i posljednji istup prvog muslimana BiH Huseina Kavazovića liči na sve osim na istup religijskog poglavara".

"Ako bi pristali da Islamska vjerska zajednica u BiH određuje prijatelje, neprijatelje, dobre i loše protektore, baš kao da igdje postoji dobar protektorat, onda bismo pristali na ratne ideje muslimana o političkom islamu", rekao je Dodik za Srnu upitan da prokomentira izjavu Kavazovića da je BiH pod evropskim patronatom pretvorena u vreću za udaranje, a da u tome prednjače susjedi, Srbija i Hrvatska uz pomoć Rusije i Mađarske.

-U BiH žive i pravoslavci i katolici sa svojim sveštenicima, ali nikome od njih nije palo na pamet da vodi i unutrašnju, a sad i spoljnju politiku BiH, kazao je on.

"Razumijem da je Kavazović zainteresovan za život i napredak muslimana, ali svoju zabrinutost pokazuje na potpuno neprihvatljiv način vremenu u kojem živimo i uređenju koje je na snazi", kazao je Dodik.

-Dok je SDA bila prva partija muslimana, Kavazović se donekle ponašao nalik vjerskom lideru, a otkako je SDA u opoziciji, Kavazović je u ofanzivi, retorikom i politikom SDA. Sve to ne bi bilo čudno ni nakaradno da Husein Kavazović ima registrovanu političku partiju i da govori i djeluje s tih pozicija. Ali, nositi vjerska obilježja, a aktivno se baviti politikom zaslužuje politički odgovor, poručio je Dodik.

Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...