ANA BRNABIĆ ZAPREPASTILA SRBIJU: „Da nije podignut helikopter ta beba bi svakako preminula…“ (VIDEO)

Ana Brnabić je tako na skupštinskoj sednici odgovarajući na pominjanje te tragedije rekla da bi pomenuta beba „svakako preminula, čak i da helikopter nije podignut“.

  • Regija

  • 28. Jun. 2023  28. Jun. 2023

  • 2

Premijerka Srbije Ana Brnabić je tokom zasjedanja Skupštine Srbije govorila i o tragediji koja se dogodila u martu 2015. godine kada je kod Surčina pao vojni helikopter koji je prevozio bebu. Tom prilikom je poginulo sedmoro ljudi, a javnost je tada tražila da Bratislav Gašić podnese ostavku na mjesto ministra odbrane.

Ana Brnabić je tako na skupštinskoj sednici odgovarajući na pominjanje te tragedije rekla da bi pomenuta beba „svakako preminula, čak i da helikopter nije podignut“.

 „Ta helikopterska nesreća koja zaista baš nema nikakve veze sa ovom tačkom dnevnog reda, ali je do sada tri puta pomenuta… Da vam kažem, znate šta je isto nedostatak odgovornosti i integriteta? To da, u to vrijeme nije podignut taj helikopter, da pokuša da spasi tu bebu, ta beba bi svakako, pretpostavljam, preminula zato što je to bio jedini način da se stigne do te bebe“, rekla je premijerka Srbije na sjednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o smjeni Gašića sa funkcije ministra unutrašnjih poslova.

Podsjetimo, helikopter se srušio 13. marta 2015. u širem rejonu aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Tom prilikom poginuli su pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar letač Ivan Miladinović, ljekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović, piše Nova.rs.

Helikopter je bio angažovan u akciji spašavanja životno ugrožene bebe iz vozila koje zbog odrona na putu kod Novog Pazara nije moglo da se probije do bolnice. Poletio je po ličnom naređenju Gašića, a pao nedaleko od surčinskog aerodroma.

Mediji su pisali da je pilot pokušao slijetanje na drugi aerodrom, ali mu je javljeno da je u Surčinu organizovan prihvat bebe. Nakon ove tragične nesreće, danima se spekulisalo da je to učinjeno zbog političke promocije.

Sumnje je dodatno podgrijala objava dijela medija da je helikopter bezbjedno sletio i da je bebu dočekao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a da je sve organizovao tadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić.

Gašić je tvrdio da je izdao naređenje da helikopter krene u akciju spašavanja, ali da nikome „nije bila namjera da se slika“. Rekao je da je te večeri bio u Kruševcu, a da je krenuo za Beograd kada je čuo za nesreću.

On je naknadno izjavio da ne osjeća nikakvu odgovornost za pad helikoptera, kao i da bi, da može, sve ponovo uradio.

Odgovornost nije osjećao ni kada je, kako je pisao „Blic“, na sjednici Vlade ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru poklonio maketu helikoptera i tako uvrijedio žrtve i njihove porodice.

Ni Više tužilaštvo u Beogradu, ni vojne komisije nisu utvrdile bilo kakvu odgovornost tadašnjeg ministra odbrane.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...