PO UZORU NA NBA LIGU: Poznati učesnici Eurolige za narednu sezonu, uveden i novitet

U odnosu na sezonu 2022./2023. nije bilo nikakvih promjena, što znači da će istih 18 klubova boriti za naslov prvaka Evrope.

  • Sport

  • 29. Jun. 2023  

  • 0

Board košarkaške Eurolige na sastanku u Barceloni potvrdio je učesnike najjačeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi u sljedećoj sezoni.

U odnosu na sezonu 2022./2023. nije bilo nikakvih promjena, što znači da će istih 18 klubova boriti za naslov prvaka Evrope.

Naslov prvaka brani madridski Real, a ostali sudionice Eurolige su: ALBA Berlin, Anadolu Efes, Monaco, Cazoo Baskonia, Crvena zvezda, EA7 Emporio Armani, Barcelona, Bayern, Fenerbahče, Asvel, Maccabi Playtika Tel Aviv , Olympiacos, Panathinaikos, Partizan, Valencia, Virtus Bologna, Žalgiris.

Novitet u takmičenju bit će play-in. Po uzoru na NBA ligu, klubovi plasirani od sedmog do desetog mjesta na kraju sezone borit će se za dva preostala mjesta u play-offu.

Prvo će sedmi i osmi odmjeriti snage. Pobjednik tog meča plasirat će se u četvrfinale, dok će se poražena ekipasastati s boljim iz duela devetog i desetog za posljednje mjesto u četvrtfinalu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...